top of page

Informatie voor gasten Villa Rosenberg

Updated: Aug 12, 2023

Hier treft u informatie over het verblijf in Villa Rosenberg. Welkom! Leuk als u incheckt op www.facebook.com/beachvillarosenberg


 • Op Belvilla een review plaatsen wordt bijzonder gewaardeerd, alvast heel veel dank!

Voordat u aankomt ontvangt u van mij informatie over hoe u binnenkomt. Dit gaat via een deurkluis waar u met een code de sleutel uithaalt. Ook het elektrische hek bij de oprijlaan heeft een code.

U mag mij als eigenaar ook altijd een WhatsApp sturen 0031 653 276 070. Ik wens u alvasteen fijn verblijf, groet Jacqueline Rosenberg.


Inchecken vanaf 16 uur en uitchecken voor 10 uur.


Linnen, handdoeken, theedoeken etc.

U krijgt linnen en handdoeken uitgedeeld maar geen strandhanddoeken. Onze kast met de voorraad is meestal op slot. Mocht deze open zijn dan mag u in het laagseizoen best extra gebruiken. Zorg wel dat het zelf gepakte linnen ook weer schoon gewassen terug ligt in de kast. Extra gebruiken betekent ook extra kosten bij de wasserette. U zult best begrijpen dat deze kosten niet voor ons zijn maar voor u.


Kruiden, afwasmiddel, vuilniszakken, drinkwaterkoelmachine, thee, koffie, vaatwas blokjes en meer

De eerste gasten in het seizoen zullen verbaasd zijn wat er allemaal aanwezig is. U mag het allemaal gebruiken. Vult u het ook weer aan als het op is? Heel fijn voor de volgende gast. Dank u wel!


Bij vertrek

 • Alle afvalbakken leeg (ook de badkamers)

 • Alle niet houdbare producten weg

 • Alle vaat (met vaatwasser) schoon in de kast

 • Koelkast en vriezer leeg

 • Koelkast en vriezer uit. Villa boven: deur koelkast open en dan zit er rechtsboven de aan en uitknop. Beneden kan de koelkast uit via de stekkerdoos. Beide deuren en alle vriesladen open laten. Veel dank!

 • BBQ beneden en BBQ boven schoon. PS BBQ boven is voor wintergasten!

 • Oven schoon

 • Alles is bezemschoon zoals dat heet. Dus er ligt geen afval op de grond.

 • Alle spullen staan op zijn oorspronkelijke plaatsZorg voor uw eigen veiligheid

Als u weggaat: draai alle deuren op slot. Keukendeur, Naya woonkamerdeur en voordeur boven en voordeur beneden. Als u de oprijlaan verlaat check dan even of het elektrisch hek ook goed sluit.

! Sluit de ramen in de woonkamer! Met een ladder sta je zo binnen. Dieven breken het liefst in als er huurders zijn. Er zijn dan spullen te halen die dieven interessant vinden.


Elektrisch hek

De ingang van Villa Rosenberg is afgesloten door middel van een elektrisch hek. U krijgt hier een afstandsbediening voor. Raak deze niet kwijt, de afstandsbediening kost 75 euro per stuk. Dit hoeft u uiteraard alleen te betalen als u de afstandsbediening kwijt raakt of defect is door ondeugdelijk gebruik.


Roken

Het is in de gehele villa niet toegestaan te roken. Verder stellen we het op trijs al u buiten een asbak gebruikt en de peuken weggooit.


BBQ

Er is in de benedentuin een kolen BBQ en op de Naya boven een gas buitenkeuken voor de wintergasten. Indien u deze gebruikt dient u deze schoon achter te laten bij vertrek uit de villa. Als deze vuil zijn zullen er extra schoonmaakkosten worden berekend.


Oven

Het is verplicht bakpapier te gebruiken en kip en vlees af te dekken tegen spetteren. Bij vertrek wordt van u verwacht dat u de over schoon achterlaat. Indien de oven nog vuil is wordt hiervoor een bedrag in rekening gebracht.

Dit verzoek betreft ook andere apparaten: De sinaasappelpers dient elke keer na gebruik schoon gemaakt te worden door alle losse onderdelen in de vaatwasser te doen. Het vaste apparaat dient met de hand gereinigd te worden.


Afval

Gebruik altijd een vuilniszak. Er komt geen vuilniswagen aan huis. Het afval dient bij de speciale afvalpunten aan het eind van de straat te worden weggegooid. Ook hier geldt afvalscheiding van plastic, glas en dergelijke.


Wasmachine

De wasmachine staat aan de achterzijde van het huis. Ik zelf gebruik altijd de 15 min stand. Lekker snel en toch schoon. Er zijn 2 wasrekken aanwezig en lijnen onder de Carport. Zet de knop voor gebruik eerst op uit, kies dan de stand, druk 1x op aller rechterknop.


Strand

De strand handdoeken kunnen het best bij thuiskomst onder de carport worden opgehangen of op de lijn in de tuin. Zo voorkom je zand in huis.


Banken

Wij stellen het erg op prijs als u met ons huis hetzelfde omgaat zoals u met u eigen huis zou doen. Dus heel graag niet met een natte zwembroek op de banken gaan zitten. Pas ook op met zonnebrand ingesmeerde benen en rug.


Tuin en bewatering

Aan de kranen in de tuin zitten kastjes voor automatische beregening. Zou u zo vriendelijk willen zijn om ervoor te zorgen dat uw kinderen hier niet aankomen?


Zwembad

Fijn als u eerst even de buitendouche gebruikt. Ook handig om zand van de voeten te spoelen na een dagje strand. Draai aan de grote oranje knop links om de watertoevoer te starten. Gebruik aub plastic glazen bij het zwembad! Deze staan in de villa beneden. (zwarte kast)


Airco

Gebruik aub de airco spaarzaam. Laat geen ramen of deuren openstaan. Graag de airco uitdoen bij het verlaten van de kamer en bij het weggaan uit de villa.


WIFI CODE

Let op: kom niet aan het kastje of de kabels.

Hangt op de muur bij de TV boven. Storing? Bel Telitec 0034 96 574 3473


Kussens

Kunnen bij een verwachte regenbui in het strandhuisje worden opgeruimt.


Iets kapot gegaan?

Vervang het aub en meldt het even. Bedankt! Als wij moeten shoppen rekenen we ook tijd.


Spelletjes en boeken

Er zijn een heleboel spelletjes: In de ban van de ring, my first rumicub, mens erger je niet, dammen, schaken, mastermind, kaarten, pokerset, stratego, domino, back gammon, triviant en 3 puzzels. Er zijn ook Nederlandse en Engelse boeken en tijdschriften. Laat u alstublieft alles in de villa dan kunnen volgende gasten er ook van genieten.


Terug zetten van meubels, huisraad en apparaten

Als u iets op een andere plaats zet, ook een zonnebed, zou u dit dan weer op de oude plek terug willen zetten voordat u vertrekt? Uiteraard heeft u betaald voor de schoonmaak maar er is geen tijd gerekend voor het terug plaatsen van de spullen op de goede plek. Veel dank!


Tips


Autohuur

Zelf een verzekering afsluiten is voordeliger dan de verzekering bij het autobedrijf erbij kopen. U moet dan wel een borg via creditcard geven. Bij sommige creditcards zit de autoverzekering erbij in (American Express) als u uw auto afrekent met uw creditcard. Wij boeken graag bij Rental Cars. Do you Spain is ook populair maar deze accepteert geen American Express.


Uit eten

 • La Buenes Vida, Franse keuken, goede wijn!

(onderaan de straat naar rechts en dan meteen in de bocht Links)


***** AMANTE!


 • Happy Garden (Chinees eten)


Middag borrel

 • El Portet, aan het strand meteen het eerste restaurantje. Goede fles wijn, gefrituurde visjes. Lekker voor in de middag

 • Club Gabana (richting Moraira beach)


Supermarkt

Pepe la Sal, luxe supermarkt in Benissa Costa en de de Lidlle richting Benissa (naar boven dus)


Nachtwinkel

De supermarkt heet "Open Cor" van 8 tot 2 uur 's nachts. Zelfs met kerst. Rotonde in Moraira daar waar je naar El Portet gaat ga je naar links en zit de supermarkt tegenover tank station. Hier hebben ze ook gasflessen om om te wisselen.


Muziek boven: Sonos

Gebruik deze met Spotify


Beneden via Google audio (zelfde als met Sonos)


TV Boven en Beneden

Via Google Chrome Cast (google dit voor gebruiksaanwijzing)


Exta: Wij vragen onze gasten vriendelijk om de sleutelhouder en/of eigenaar met respect te behandelen en zijn/haar regels te accepteren.

De maximale bezetting is aangegeven in de reisdocumenten, deze mag niet worden overschreden. De sleutelhouder heeft het recht om extra gasten te weigeren in het gehuurde onderkomen of om hiervoor extra kosten in rekening te brengen.

De bijkomende kosten, indien aangegeven op het verblijfsticket, zoals toeristenbelasting, schoonmaakkosten, beddengoed of een te betalen borg, dienen voor aankomst te worden betaald.

Gelieve de meubels niet te verplaatsen. Dit kan onnodige schade en slijtage van de meubels en vloeren tot gevolg hebben. De beheerder kan u extra kosten in rekening brengen indien meubels moeten worden teruggeplaatst of als hierdoor schade veroorzaakt wordt.

Geen ruimten of kasten openen die met een sleutel afgesloten en dus voor privédoel- einden bestemd zijn.


Septic tank

Niets in de toiletten, badkuip, wastafel of andere afvoeren werpen (geen WC papier, geen tampons, maandverbanden, luiers, inlegkruisjes). Ook mag u verder geen milieuschadelijke schoonmaak- middelen zoals chloor e.d., vetten en etensresten in de afvoer of in de toiletten werpen. Dit veroorzaakt ernstige verstoppingen!

Elke vorm van overstroming in de badkamer leidt tot schade aan de inrichting en de vloer . De gast is aansprakelijk voor alle schade. Reparatiekosten zullen aan u worden doorberekend, ook na vertrek.

Gebruik altijd linnengoed op de bedden. Mocht u dit nalaten, dan kunnen de reinigings- kosten van de kussens, dekens en matrassen bij u in rekening worden gebracht.

Is er een open haard of houtkachel in dit huis aanwezig let u er dan vooral op, dat u het vuur niet te hoog opstookt en geen nat hout gebruikt, schoorsteenbranden zouden het gevolg kunnen zijn. Mocht u niet precies weten hoe u de open haard gebruikt, informeer dan bij de beheerder of eigenaar, deze is zeker bereid u hierover te informeren. Koop het hout en haal het niet uit tuinen. De eigenaar kan u adviseren waar het te verkrijgen is.

Hete pannen kunnen niet rechtstreeks op het aanrecht of tafel worden neergezet; Gebruik hiervoor altijd een onderlegger.

Indien anders aangegeven geldt er in deze woning een rookverbod. Buiten roken (balkon, tuin) is wel toegestaan. Als u zich niet houdt aan deze regel, riskeert u een boete.

Heeft u uw huisdier meegebracht? Let er dan op, dat deze niet op de banken of bedden ligt en houd het dier buiten aangelijnd.

Respecteer de tuin, pluk geen bloemen en kom niet aan bomen en planten; stook geen vuurtje! Vermijd het rijden met auto ́s op het gazon of door de tuin. Het opzetten van tenten is ten strengste verboden.

Zorg dat u geen overlast veroorzaakt. Houd u aan de regel dat men na 22.00 uur‘s avonds de rust dient te respecteren voor omwonenden.

Wij nemen het milieu en dus (huis)afvalscheiding serieus. Het restafval mag alleen in gesloten afvalzakken worden gedeponeerd in de daarvoor aangewezen afvalbakken. Het verzamelen van volle vuilniszakken op balkons en terrassen is absoluut verboden. Glas, kunststof, metaal en papier moeten wanneer mogelijk worden gescheiden van andere soorten afval en worden gedeponeerd in de daarvoor (indien aanwezig) bestemde containers.

Iedere gast is verplicht om zorgvuldig om te gaan met water, elektriciteit, stookolie en gas. Het uitzetten van bijvoorbeeld fornuis, oven, licht, TV bij het verlaten van uw vakantiewoning is verplicht. Overmatig stroomverbruik wordt u in rekening gebracht bij vertrek.

Signaleer eventuele onvolkomenheden direct bij aankomst en meld dit binnen 24 uur aan de beheerder, zodat u aan het eind van het verblijf niet aansprakelijk gesteld wordt. Meld eventuele ontstane schades tijdens uw verblijf en voordat u vertrekt, zodat de beheerder het huis voor de volgende gasten in orde kan brengen.

Eventuele klachten dient u meteen (uiterlijk binnen 24 uur) na constatering te melden aan de eigenaar Jacqueline Rosenberg 0031(0)653276070


Extra aandachtspunt voor benedenappartement: Laat de slaapkamerramen altijd, dag en nacht op keep kantel. Er zijn geen belichtingsroosters en dit is van zeer groot belang voor uw gezondheid en voorkomt het risico van vocht in de rotsmuren. In de slaapkamer zijn horren voor de ramen. Als u uw slaapkamerdeur goed dichthoudt heeft u geen last van muggen. De ramen van de woonkamer van het benedenappartement kunnen ook het beste open staan en indien er wordt gestookt enkel het keukenraampje op een kier.Denkt u aan de volgende punten voordat u vertrekt:

  Laat het appartement in goede orde achter (bezemschoon), uiterlijk op de aangegeven uitcheck tijd.

  Oven en de magnetron zijn schoon en uitgeschakeld

  Koelkast is leeg zonder achtergelaten voedselresten en dranken, graag uitzetten en deur en lades open laten. (uitknop zit op koelkat achter deur.

  Vaatwasser is uitgeruimd en schoon, servies schoon staat in de kasten.

  Vuilniszakken deponeren in de daarvoor bestemde afvalcontainers.

  Alle lampen zijn uitgeschakeld en ramen zijn boven gesloten

[ ] Beneden alle ramen open op keep kantel!

  Alle kranen zijn dicht


Indien u vragen heeft, WhatsApp dan op 0653276070


Het adres is


Villa Rosenberg

Calle el Voltor 11

03720 Benissa Costa

Comunicat Valenciana Spain

Provincie Alicante

0031(0)653276070


Wij wensen u een fijne vakantie!617 views0 comments

Comments


bottom of page